Ruiter Angst Begeleiding - zaterdag 16 juni 2018


Ruiter Angst Begeleiding


Ruiter Angst is niet alleen opeens hip op dit moment, Ruiter Angst is ook opeens een vlug verdienmodel geworden voor vrijpostige online roeptoeters die het niet zo nauw nemen met ethiek. Veel zelfverklaarde goeroes sturen Tell Sell- achtige beloftes opgehangen aan wat vage zelf-hulp ideetjes de Sociale Netwerken op om met Quick Fixes en "gratis" online webinars om angstige ruiters wonderbaarlijk te "genezen".


Door het daarna bekijken van 5 online filmpjes voor €277 ben jij patsboem van je angst af. Zeggen ze...

En werken de methodes bij jou net niet, dan ligt het toch écht aan jou en écht niet aan hun methode...

Maak anders nog even wat geld over naar ze en dan "adem je je angst simpelweg weg in een online meditatie sessie en geef je je angst zo een vorm". Wat dat ook mag betekenen. 

Één online angstgoeroe zegt dat haar angst vroeger (want zij heeft immers zichzelf patsboem genezen) de vorm van een egel had...dat ziet zij binnenin zichzelf, vertelt ze,  terwijl ze met gesloten ogen op haar bed zit tijdens een van haar onsamenhangende webinars. 

Welterusten. 


Begrijp me niet verkeerd, een potje ontspannen ademen en mediteren is goed voor iedereen op z'n tijd maar of je er nou daadwerkelijk je ruiter angst mee verliest? Nee. 

Angstige mensen zijn überhaupt een kwetsbare doelgroep met veel zelftwijfel en jawel: angst. Als je angstig ben is kritisch zijn, assertief voor jezelf opkomen en objectief oordelen juist iets wat door je brein wordt uitgeschakeld. 

En dat maakt de groep Angstige Ruiters tot een makkelijke cash cow. En dat is niet ok. 


Angst heeft vele vormen en oorzaken en is niet met 1 Quick Fix te verhelpen. 

Als ik vraag aan Angstige klanten die ik begeleid waar ze bang voor zijn zeggen ze in het begin bijna allemaal "om te rijden."  Als ik dan doorvraag en samen met ze hun Angst ontleed komen er vaak hele andere antwoorden uit en blijkt juist vaak dat het rijden zelf juist hun droom is waar ze zo naar verlangen en dat ze eigenlijk bang zijn voor hele andere dingen dan het rijden zelf.

De Angst blijkt eigenlijk te zitten in het bang zijn om te vallen, of om gewond te raken, of uitgelachen te worden of om voor gek te staan of om bevestiging van een (onterecht) te laag zelfbeeld van hun eigen kunnen. 

Sommige klanten waren zelfverzekerde ruiters en zijn door een zwaar paardrij ongeluk Angstig geworden, zij hebben een trauma opgelopen. Trauma behandeling is een totaal andere begeleiding dan alleen Angst en vergt een aantal kundige specialisten die samenwerken met de ruiter. 

Andere ruiters waren bijna betrokken bij een ongeluk te paard, of zijn er alleen ooggetuige van geweest, en dat heeft Angst toegelaten die ze maar niet kwijtraken. 

Sommige hebben gewoon domme vette pech gehad waarbij een combinatie van factoren Angst een blijvende ongewenste zetel in hun hoofd gaf en sommige mensen zijn al hun hele leven angstig van zichzelf en staat dit ze niet alleen met paardrijden in de weg. 

Om hier simpeltjes een One Size Fits All Oplossing webinartje met knullig opgenomen filmpjes voor te verkopen is niet alleen ondoeltreffend maar ook nogal beledigend. Zoals de Engelsen dat mooi zeggen : adding insult to injury. 

Zo makkelijk en pre fab is het namelijk allemaal niet.Angst is namelijk enorm complex en schakelt ratio uit op cruciale momenten. 

Angst activeert een van de 3 F's: Flight, Fight or Freeze op momenten dat je paard leiderschap van je verwacht en als je deze niet geeft omdat Angst je in de greep heeft gaan jullie letterlijk samen aan de kletter. 

Je paard op 4 benen en jij ook nog eens in je hoofd. Dit veranderen is zeker mogelijk en sterker nog: maakt je tot een betere ruiter en rustiger mens. De beste ruiters zijn niet Angst vrij, de beste ruiters hebben geleerd om in angst momenten Leiderschap te verkiezen boven Angst. 

 


Angst begeleiding van ruiters is een kunst op zich en vereist integriteit, empathie, kennis en toewijding. Het vertrouwen wat Angstige Ruiters in je leggen om hun liefste droom weer waarheid te kunnen maken is een kwetsbaar en kostbaar iets. Alle goede Angst begeleiders die ik ken vragen eigenlijk te weinig en gaan heel ver in hun PERSOONLIJKE begeleiding van hun klanten. 

Waarom? 

Omdat er werkelijk niks mooiers is dan iemand zijn ziel te zien bevrijden van Angst gedachten en deze te vervangen met kennis, zelfvertrouwen en realisme. 

Omdat er voor een paardenmens niks ergers is dan afgesneden te zijn door Angst van wat je het allerliefste doet. 

Dat oplossen is het mooiste wat er is.

Dit proces kost tijd, toegepaste kennis en persoonlijke aandacht.

Je hebt te maken met iemands hoofd, persoonlijkheid, gedachten, leervermogen, achtergrond, en dat zijn per mens unieke combinaties. En die vergen en verdienen unieke aandacht. Heb je ruiter Angst en wil je er vanaf, verwacht dan niet teveel van een amateuristisch on-line totaal pakket. Zonde van het geld als je het mij vraagt en als je al angstig bent is nog een faal of teleurstelling echt het laatste wat je jezelf aan moet willen doen. 

Ga naar een goede toegewijde Ruiter Angst Begeleider waar jij persoonlijk mee klikt, die samen met jou tot jouw oorzaak en oplossing komt en realistische doelen stelt en gedegen kennis van zaken heeft. 

Zet jezelf op voor succes. En ja, dat kost tijd en moeite.


Angst is echt geen reden om niet meer te doen waar je zo naar verlangt. En in de weg terug naar zelfverzekerdheid en met plezier paardrijden liggen jouw inzichten en oplossingen die je nodig hebt om de nieuwe beste ruiter van jezelf te maken. 

In het zadel horen maar twee emoties : geduld en plezier. 

Zowel naar het paard als naar jezelf. 

Paardrijden is echt te magisch om het door Angst te laten. 

Mijn favoriete cowboy logic zin hierover : Make your come-backs stronger than your set-backs. 


Wil je een keer praten over je Ruiter Angst en wat de mogelijkheden voor jou zijn? Stuur me een PB. 

MindBodyHorse.nl

Terug naar de vorige pagina >