Laat een berichtje achter in het gastenboek

Naam:
Onderwerp:
Bericht

Smile  Frown  Wink

Oops  Big grin  Razz

Cool  Rolling Eyes  Mad

Eek  Sad  Confused
Vul de code in:   
Volgende pagina

Ik heb een tijd les gehad van Hansje. Ik had een Spanjaard aangeschaft die super sensitief is. Bepaalde zaken liepen niet goed en ik was op zoek naar antwoorden. Door zoeken op facebook uitgekomen bij Hansje. Nou en de antwoorden heb ik gekregen alsmede een super inzicht over hoe een paard onze houding en buien ervaart. Hansje geeft totaal op haar eigen wijze les wat voor mij echt een verademing was. Super was om te zien dat zij in eerste instantie er was voor het paard en niet gelijk de ruiter. Hansje maakt verbinding met het paard en kijkt wat de behoeftes zijn. De ruiter dient zich aan te passen aan de behoeftes van het paard. Het was zo mooi om deze wijze van lesgeven te ervaren, zowel aan eigenaar als ook voor het paard. Je ondergaat samen (eigenaar en paard) een giga verandering en achterliggende trauma's worden eerst verwerkt en stap voor stap komt er vertrouwen en verbinding met elkaar. Vooral het grondwerk vond ik heerlijk om te doen en mijn paard kreeg veel meer vertrouwen en je zag door de connectie dat paard samen met mij veel plezier hadden. Ook de surefoot sessies werden heerlijk benut en tot mijn verbazing was er duidelijk vraag en aanbod. Wat een ontspanning was er dan. Even geen leider van de kudde maar even aan zichzelf te werken. Het is werkelijk genieten om bezig te zijn zonder beide geen verwachtigingen te hebben maar alleen maar te genieten.

Iets meer dan een jaar geleden had ik de 1e les van Hansje. Ik leerde een anders dan anders instructrice kennen in de meest positieve zin! Samen, en ook enige tijd met haar collega Irene Smeets, zijn we de uitdaging aangegaan, het project mijn o zo gevoelige paard met helaas wat traumatische ervaringen op lichamelijk en mentaal vlak, zo bleek. Wantrouwen overheerste bij mijn paard en ik wilde hem zo graag helpen en begrijpen.

Helemaal vanaf het begin met horsemanship grondwerk gestart dat voor mijn paard maar ook voor mij nieuw was. Hansje leert je voelen, zien en zelfs bewegen als een paard. Ze heeft op een zeer enthousiaste manier spelenderwijs en met een goed gevoel voor humor, met voorbeelden die je niet snel vergeet haha, het vertrouwen in elkaar hersteld en geleerd om naar elkaar te luisteren. Daar herinnert mijn paard mij nog weleens aan als ik t ff vergeet, oeps. Wat hebben mijn paard en ik een verandering ondergaan, zowel samen maar ook op individueel vlak, handelen zonder verwachtingen. 'Extreem mindfullness met je paard' noemde Hansje het eens en wat ben ik blij dat ik die lessen van haar heb mogen krijgen. Wat is dit genieten, de connectie en het gevoel van 1 zijn met dit paard, is fantastisch! Het grondwerk is zover op orde zodat we bezig zijn met de volgende stap, het centured rijden. Ik ben ervan overtuigd dat met de lessen van Hansje dit ons ook gaat lukken, uiteraard ook weer op het tempo dat mijn paard aangeeft. Dank Hansje voor alle wijze lessen zover, ik hoop nog veel van je te mogen leren! En voor een sure foot sessie is mijn paard ook altijd wel te porren, heerlijk vindt ie het

Sinds een jaartje volg ik Centered Riding lessen bij Hansje.

In dat jaar ben ik op de rug van Quinn, mijn 5 jarige Quarter, gaan zitten als Piet Piraat, met ijsjes in mijn handen, zittend in een bootje op Belgie, Nederland en Duitsland.

Quinn wordt er blij van en gaat steeds fijner lopen, dus ik ook. 😉

Hansje is eerlijk, recht door zee, vrolijk en staat open om het samen met jou en je paard te doen.

Blij met haar lessen

Wat confronterend was vooral de tweede les, ik had het idee ik kan niet meer paardrijden. 😅. Maar wat kan Hansje je op een fijne manier begeleiden naar weer een fijne houding, zit en ontspanning.
Op naar nog heel veel nieuwe leermomenten

Hansje heeft mij echt mega geholpen met de echte verbinding tussen mij en mijn paard. Ik was wat angstig maar er na een les van Hansje achterkomen dat m'n paard dat ook was in plaats van dominant. Vanaf de grond gewerkt en simpele dingen zoals netjes meelopen oefenen. Ik heb mijn paard ontzettend leren kennen door hulp van Hansje. Ik heb tot op de dag van vandaag zo veel aan alles wat ik heb geleerd en de inzichten die in gekregen heb!!

Admin login