Horsework

 

MindBodyHorse.nl helpt ruiters de mentale en fysieke samenwerking met het paard te optimaliseren door hun eigen paardrijkennis te vergroten dmv Horsework:

Met Horsework leer je hoe je de elementen uit Mindwork en Bodywork kan samenvoegen waardoor de communicatie tussen paard en ruiter positief bekrachtigd wordt.

Hiervoor worden de principes van o.a. Centered Riding, Jamie Verkerk, Chris Irwin en Wendy Murdoch gebruikt.

 

Horsework bestaat uit paardrijles, paardrij oefeningen, longeerles, grondwerk, uitleg paardentaal vs mensentaal (prooidier vs roofdier gedrag) , uitleg kudde/ leiderschapsgedrag en de daar bijbehorende lichaamstaal, uitleg invloed van hoofdstel en zadel en ruiter op het paard, biomechanica leer van het paard, algemene paardenkennis en cowboy tips en tricks. Door Horse work krijg je een betere band met je paard en leer je hoe je met je paard samenwerkt ipv te domineren. Leiderschap is namelijk iets anders dan de baas zijn. Leiderschap vereist kennis, rust en assertiviteit en het bewustzijn hoe je dat overbrengt op het paard. Op die manier creëer je dat je paard moet je wìl samenwerken ipv mòet samenwerken. 


Het paard is altijd je spiegel en laat direct zien waar jij jezelf bevindt in termen van ruiterkunst, rust, communicatie en leiderschap.

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Het bekende gezegde is niet voor niets:

"Het paard is de beste jury voor een goede ruiter, niet de toeschouwer. Als het paard een waardige indruk heeft van de ruiter zal hij zich laten leiden. Zo niet, dan volgt er weerstand.” Nuno Olivera