"Ben je als ruiter op zoek naar ‘het goede gesprek’ met je paard, dan raad ik de lessen van Hansje absoluut aan. Ze laat je voelen en zien wat jij zowel mentaal als fysiek communiceert aan jouw paard en helpt je te corrigeren waar nodig. Dat Hansje daarbij heel creatief is en jou uit je comfortzone haalt, zorgt voor die heerlijke lach in de les. Aanrader voor zowel dressuur als western rijder als terugkomend van een blessure"

Daniëlle, Dressuur & Western Ruiter
 
 
 

."Zo mooi om te zien hoeveel je paard met je communiceert en wat er gebeurd als je antwoord geeft. Hansje heeft er een super oog voor om te zien wat je paard aangeeft en om jou daar meteen op te laten reageren. Je voelt het verschil direct ik heb het zelf ervaren en kan het iedereen aanraden! 
Ze werkt aan je mind en body en je voelt de band groeien tussen jou en je paard.
Echt een topper!"

Stefanie, Western Ruiter
 

"Ik ben in een jaar tijd door domme pech 2x van mn paard gevallen.

De laatste keer brak ik mn schouder doordat ik op een ijzeren bakrand terecht kwam.

Geen feest. Het duurt dan ook weer maanden voor je uberhaupt op je paard kunt want door

de blessure ben je uit de running. Iedereen vond er wat van. En ik werd onzeker.

Erger nog, ik werd bang. Ik overwoog met bloedend hart

mn paard te verkopen en de brui te geven aan dat wat ik het liefste deed, nl. paardrijden. Bijna stond ik op dat punt.

En toen contacte ik Hansje. Dat heeft zo moeten zijn. Ik had nl geen idee dat Hansje kan wat ze allemaal kan.

Ik wist alleen dat ze ook ooit gevallen was en daar goed overheen gekomen was.

En ik vroeg haar, als oude reclame vakgenoot hoe ze dat geflikt had.

Ik heb toen met Hansje een aantal fikse sessies doorlopen.

De eerste vraag was gelijk ‘Bam’.  Waarom is je paard zo belangrijk voor je’.  En waarom is paardrijden zo belangrijk voor je’. Door een aantal gerichte vragen

ga je nadenken of je nou wilt of niet het gebeurt gewoon. Vervolgens een aantal grondwerk lessen. Voor mij eye openers.

Ik heb al heel wat lessen gehad maar deze nieuwe blikwijze leer je toch anders naar dingen, omstandigheden en naar je paard kijken.

En wat fijn is, de angst mag er zijn. Niets hoeft. Een hele geruststelling zeker als je fysiek nog niet 100% bent.

Met name door het grondwerk voelde ik toch dat ik weer lol in kreeg.

En heb veel dingen geleerd. Daarnaast is Hansje een fijne vrouw om gewoon mee te sparren. Ze heeft goed oog voorje paard en een goed oog voor hoe je als mens in elkaar steekt. Daarnaast heeft ze tal van waardevolle contacten inde paardewereld die je altijd met van alles kunnen helpen op allerlei vakgebieden. 

Het is goed dat er de laatste tijd meer aandacht wordt besteed aan angst en alles wat daarbij komt kijken. Ik was en ben nog steeds daarom enorm blij met de hulp van Hansje en kan haar iedereen aanbevelen."

Renate, Dressuur Ruiter



"Sinds de lessen die ik krijg van Hansje ben ik mij zeer bewust geworden van mijn houding op het paard. Ook wat de effecten voor het paard en mijzelf zijn wanneer ik niet in een goede ontspannen houding zit. Ik heb geleerd
om veel meer op gevoel te rijden ipv de weetjes. Wat uiteindelijk veel beter bij mij past.
Het is super boeiend je leren en vooral te voelen hoe het is om met een goede houding op het paard te zitten zelfs na al die jaren paardrijden. Hansje legt alles heel goed uit met mega veel geduld, veel humor en laat je het vooral ervaren door je met voorbeelden en hulpmiddelen uitleg te geven.
Ik rij nu ongeveer 16 jaar eens per week en nu sinds ongeveer 2 jaar bij Hansje en Jamie. Sinds ik bij Hansje en Jamie rij ben ik zo gigantisch vooruit gegaan met het western rijden wat het voor mij ook weer super leuk maakt om mij verder te kunnen ontwikkelen. De combinatie van de lessen van Hansje en Jamie maakt dat ik op veel vlakken binnen de western nieuwe dingen leer. Ze vullen elkaar heel mooi aan met hun lessen
Daarbij wat ook niet onbelangrijk is, geniet ik elke week weer van de gezelligheid tijdens en buiten de lessen en buitenritten,

Dus Hansje en Jamie top ga zo door ik vind jullie een echte aanraders voor elke ruiter om bij te komen lessen en ik hoop nog vele jaren van jullie lessen te mogen genieten."
 
 Ilma, Western Ruiter

 


Hansje heeft me goed kunnen uitleggen hoe je goed op een paard hoort te zitten en hoe de samenwerking tussen ruiter en paard nu echt werkt. De mooie samenwerking tussen Jamie en Hansje zorgt voor een mooie combinatie waardoor je een completere ruiter kunt worden. Altijd positief, soms streng als het nodig is maar wel met een glimlach.
 
Annika, Western Ruiter