Workshops en Clinics


Wil je met je stalgenoten een gezellige en leerzame workshop of clinic inplannen, Mind Body Horse heeft verschillende onderdelen, geschikt voor alle disciplines en niveaus. Deze workshops kan je ook combineren zodat het programma op maat gemaakt is voor jullie. Gecombineerde workshops worden een clinic.

 

Bombproof Ruiter Schriktraining

(vanaf 3 uur, minimaal 6 deelnemers) 

Theorie en Praktijk en/of Rijden

(Samenwerking met gediplomeerd paardentrainer Suzanne Taal van Paard en Taal)


Samen met je stalgenoten eens uit je comfort zone gaan en bekwaam raken in enge situaties doe je met een schriktraining. Onder gecontroleerde omstandigheden worden situaties nagebootst waar je paard van zou kunnen schrikken:

Hoe maak je je paard bomproof? Hoe leer je je paard om te gaan met stress en hoe blijf jij je eigen spanning de baas als je paard schrikt? Hoe maak je een paard minder angstig en hoe krijgt je paard vertrouwen in jou als leider?

Hoe verstevig jij je zit zodat je een spurt, een bok of een 180 draai beter uit zit? 

Hoe help je een paard met jouw lichaamstaal zijn schrikreactie te verminderen? 

Op o.a. deze vragen krijg je antwoord tijdens deze schriktraining.


We beginnen met het theorie gedeelte en brengen dan het geleerde in praktijk door met het paard aan de hand een schrikparcours af te lopen.


Als er ruiters zijn die het praktijkgedeete van de de schriktraining ook op hun paard willen doen, kan dit in overleg. (praktijktijd is afhankelijk van het aantal deelnemers)


Schriktraining wordt altijd op locatie gegeven en wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Een schriktraining kan ook in een bepaald thema gegeven worden zoals Halloween, Verjaardag/ Jubileum, Kerst, etc)

Meer info zie de Facebook pagina van de Bombproof ruiter schriktraining:

https://www.facebook.com/bombproofruiterschriktraining/
MBH Houding & Zitles en Balans workshop 

(op locatie: vanaf 2 uur of meer, minimaal 3 deelnemers) 

Theorie en praktijk (pp half uur praktijk privé paardrijles) 

Van je paard verwacht je dat hij goed loopt en daar spenderen we veel tijd en geld aan. Van trainers tot osteopaten, van hoefijzers tot dure zadels: alles wordt nauwkeurig gecheckt of je paard er wel goed / beter door loopt. 

Maar hoe zit het eigenlijk met jou als ruiter?

Zit jij wel goed op je paard? Maak je het je paard moeilijker of makkelijker met je lijf en hoe controleer je dat?

Tijdens deze workshop wordt inzichtelijk gemaakt wat jij met je lijf (on)bewust doet en leer je om te zien wat de invloed is van jouw lichaam op de beweging tijdens het rijden. Het zal gegarandeerd je rijden een enorme boost geven en eigenlijk alle deelnemers zijn na de workshop altijd verbaasd hoe weinig eigen lichaamsbewustzijn ze hadden en hoe met kleine simpele learnings je jezelf en je paard een groot plezier kan doen. Wees niet bang dat deze workshop veroordelend of super kritisch is, er wordt juist heel veel gelachen met elkaar en gedeeld waardoor er een hele fijne open sfeer ontstaat. Mijn filosofie met lesgeven is juist dat mens en paard beter en sneller leren als ze plezier in iets hebben.MBH Grondwerk  / Paardentaal workshop

(vanaf 2 uur of meer, minimaal 3 deelnemers) 

Theorie en praktijk (pp half uur praktijk privéles)


Om een goede band te krijgen met een ander is het belangrijk dat je elkaars taal begrijpt en geïnteresseerd bent in elkaar. Dat is bij mensen zo en ook bij paarden. 

Is bij het rijden vooral het paard wat de door ons mensen verzonnen signalen moet leren zo is bij grondwerk vooral de mens die zich moet verdiepen in de signalen die het paard afgeeft.

Als je alleen maar interactie met je paard hebt tijdens het rijden, mennen, uitmesten of snel poetsen dan heb je voornamelijk werk contact. Dan is je paard vooral je collega en niet je vriend. Beiden hoeven zich daardoor ook niet wezenlijk in elkaar te verdiepen. Wil je van je paard je vriend maken, dan is grondwerk een mooi begin van een goede wederzijdse vertrouwensband. 


De term PaardenFluisteren is helaas erg populair en doet vermoeden dat het iets magisch en esoterisch is wat maar weinig mensen kunnen. Paardenfluisteren is eigenlijk gewoon paardenluisteren. En voor veel mensen is Luisteren een nieuwe taal. Leren luisteren naar wat het paard te zeggen heeft is in plaats van alleen op uitzenden van commando's staan richting je paard, ook op ontvangen leren staan voor het gesprek wat het paard met je wil voeren. Zo ontstaat een dialoog tussen mens en paard.


Met de grondwerk / Paardentaal workshop leer je de communicatie signalen zien die het paard afgeeft en in paardentaal terug te communiceren wat jij wil. De meeste paardenliefhebbers weten de overduidelijke grote paardensignalen wel van oren in de nek tot  steigeren maar (her)ken je ook de kleinere zachte signalen waarmee je paard je iets vertelt? 

De meeste paarden voeren namelijk continue een gesprek, met ons en met hun omgeving. Niet alleen met hun oren, hoeven of tanden maar ook met lichaamsbuiging, ademhaling en lichaams(ont)spanning, stand van de nek, staart, benen, lippen, neusgaten en ga zo maar even door.


Veel mensen missen grote belangrijke aanwijzingen in het gesprek met hun paard en vinden het dan raar dat ze "niet zo'n klik voelen" of dat het paard "niet zo op mensen is" en introvert gedrag gaat vertonen.

Paardentaal leert je een dialoog te voeren voeren met je paard. En net als iedere nieuwe taal die je leert is het belangrijk om samen plezier te hebben en fouten te durven maken met elkaar,  waardoor je veel sneller leert

Daarom zijn grondwerk lessen ook altijd erg leuk en heb je vooral veel lol met je knol.