Niets van deze pagina mag overgenomen worden


Kinetische (bewegende) energie
<<terug naar Blogs
Om te leren hoe de ruiter zelf fungeert als doorgeefluik van de kinetische (bewegende) energie die door de achterhand van het paard opgewekt wordt is het belangrijk als ruiter om zo efficiënt en gebalanceerd mogelijk in je gewrichten te bewegen.

Door de kinetische ketens van (potentiële) energie optimaal tussen paarenlichaam en ruiterlichaam te verbinden en te laten doorstromen wordt er door beide lichamen optimaal gebruik gemaakt van deze opgewekte bewegingsenergie waardoor beide lichamen met zo weinig mogelijk verlies van energie het meest efficiënt individueel èn samen kunnen bewegen.
Snap je het nog?

Oftewel: als beide lichamen zichzelf en elkaar ontspannen kunnen dragen in de beweging ontstaat er een harmonieus, soepel bewegend en efficiënt geheel: connectie.


Gisteren hebben we met een aantal ruiters gewerkt aan de heup/hand verbinding om connectie in beweging te creëren en daarna te houden.
De achterhand beweegt de handen van de ruiter en de teugels en het bit zijn van paard die het ritme en de beweging via de ruiter doorgeven naar de voorkant.
Zo leer je sturen door de beweging van achter door te geven naar voren en richting te geven naar voren.
Dit gaat allemaal via je zit en NIET via de teugels.
Newsflash: als je zit nog niet stabiel en onafhankelijk is kan je een paard NIET in gezonde verzameling rijden.


<<terug naar Blogs
..

Contact

Meer weten of een afspraak maken?
+31 (0) 611017433
(i.v.m. werkzaamheden graag per WhatsApp)

Social Media