Niets van deze pagina mag overgenomen worden


Scheefstaande voetjes
<<terug naar Blogs

Hoe je met een klein iets een groot ruiter probleem op kan lossen:
Scheefstaande voetjes maken het onmogelijk om de rest van je skelet recht en functioneel te zetten.
Het gevolg is onbalans.

En onbalans leidt tot compensatie en compensatie leidt tot blessures bij paard en ruiter.
Je voeten zijn de basis van de stevige wolkenkrabber die je van je lijf moet maken en als de kelder scheef gebouwd is wordt de rest ook niet recht.
Het is dus ontzettend belangrijk om je voeten (je basis) recht te hebben en je niet op de zijkant van je voeten moet steunen in de beugels!

Nou hebben scheefstaande voetjes een aantal oorzaken:
Als het een stoelzit ruiterhouding probleem is lost de voetstand op door de ruiter in de Ruiterzit te zetten. Een Houding & Zit specialist kan je hier snel en effectief mee helpen.
Maar als het door de bouw van het paard (rondgeribt) ten opzichte van de bouw van de ruiter komt (smaller bekken) òf doordat het ophangingspunt van de stijgbeugels niet overeenkomen met de positie van het heupgewricht van de ruiter of het zadel te breed is voor het bekken van de ruiter kunnen beugelblokjes de oplossing zijn.

Helaas zijn de in Nederland verkrijgbare standaard beugelblokjes veel te hoog  en zetten ze de voetstand te extreem de andere (verkeerde) kant op wat ook pijn en onbalans geeft.

Daarom gebruik ik al jaren de Stirrup Shims van Wendy Murdoch die alleen in  Amerika te bestellen waren.
Door de hoge verzendkosten was dat vaak een duur grapje en ik had altijd tekort omdat zoveel lesruiters ze graag wilde overnemen  nadat ze in de les ervaren hadden dat ze door deze beugelblokjes pijnvrij en soepel konden bewegen op hun paard.

Ben dus heel blij dat Dressuurproeven.nl ze nu heeft opgenomen in hun webwinkel en jullie ze daar ook kunnen verkrijgen.
Ze zijn er in 2 maten: Engels en Western. Dit is niet perse je rijstijl maar heeft te maken met de breedte van je stijgbeugel.
Voor de klassieke Engelse smalle beugel moet je de Engelse hebben en voor de bredere Engelse of Western stijgbeugel moet je de brede hebben.

NB: het is wel verstandig om ook het advies van een goede Houding & Zit specialist in te winnen om zeker te weten dat het een zuiver biomechanisch probleem en geen Ruiter Houding Stoelzit probeem is, want de beruchte stoelzit los je niet met beugelblokjes op.

Wil je ze eerst uitproberen? Ik heb ze altijd in mijn leskoffer zitten dus boek een les en probeer ze uit.

<<terug naar Blogs



Contact

Meer weten of een afspraak maken?
+31 (0) 611017433
(i.v.m. werkzaamheden graag per WhatsApp)

Social Media